Vennu torstaina 16viikkoa ja tasan 11kg!  Viime keskiviikkona oltiin rokotuksilla ja Vennu oli taas oikein reipas:). Hampaille ei tehty vieläkään mitään. Käskettiin vain seurailla tilannetta ja tulla taas näyttämään, kun siltä tuntuu. Huonompaan suuntaan ei mielestäni ole mennyt, muttei ne kyllä kohdilleenkaan ole vielä asettuneet.

1238943942_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

26.3.'09 Vennu keittiössä...onkohan ruoka jo tulossa?:)

Kotona Vennulla menee hyvin. Poika on tosi reipas, iloinen ja herää _todella_ aikaisin. Tälläkin viikolla olisin joka päivä saanu nukkua kaheksaan, mutta Vennu päätti joka aamu herätä jo viiden jälkeen. No ei se kyllä ikinä nuku kaheksaan...jos nukkuis nii se ei olis kyllä terve:D. Ennätys taitaa olla seitsemään. Vähän oli vaikeaa nukkua ja lopulta oli kuuden aikaan lähettävä pentua ulkona käyttämään. Parina aamuna ollaankin käyty sillein, että kävellään vähän matkaa semmoselle käyttämättömälle tielle ja oon päästäny Vennun sitten siellä irti juoksemaan. Kummasti siellä pakkasessa itsekkin herää ja on se kieltämättä kyllä ihan mukavaa, kun siihen aikaan rupeaa jo aurinko paistamaan ja on tosi nätin näköistä ulkona. Vennu on muuten oppinut tulemaan nuo sisällä olevat isot rappuset itse alas!:D Ihan aina ei halua/uskalla itse tulla niin pitää kantaa, mutta kummiskin. Ulkona juoksee ihan innoissaan ja nuuskii hirveästi. Tänäänkin sai jotain ihme hepuleita ja juoksi tuolla liukkaalla pihalla ihan niin, että hirvitti katsoa. Vennulle pitäis varmaan ostaa joku kunnon peti, kun niin kovasti tykkää sängyssä ja tyynyillä nukkua. Mukavuudenhaluinen lellipentu..ei kait:D. Tänäänkin nukkuttiin päikkärit kahestaan sängyssäc(': .

1238944111_img-d41d8cd98f00b204e9800998e27.3.'09 Aamulenkillä

1238944184_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

27.3.'09 lenkillä edelleen:)

1238944229_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

27.3.'09 Onhan tuo aika suloinen otus:)

Keskiviikkona oli alkeiskurssi. Meillä oli taas hampaiden tarkistus, tällä kerralla siten, että oltiin pareittain, koulutusohjaaja piti ensin toista koiraa ja sitten toista ja sillä aikaa koiran omistaja katsoi toisen koiran hampaat. Vennu näytti tosi nätisti hampaat:). Harjoiteltiin myös toisen koirakon kohtaamista/ohittamista. Koiran piti kävellä vasemmalla puolella ja ottaa kontaktia ohjaajaansa. Jakaannuimme taas pareiksi ja ensin teimme niin, että omistajien kyljet tulevat vierettäin ja koira on ulkopuolella. Kohdatessa tuli pysähdys. Hetken päästä tehtävää vaikeutettiin siten, että koirat olivat sisäpuolella ja pysähtyivät vierekkäin.Tämäkin sujui todella hyvin, ihan yllätyin itsekkin miten vähän Vennu reagoi toiseen koiraan:). Meillä oli myös pujottelu toisten koirakoitten välistä+koira katsekontaktissa. Ihan hyvin tuokin onnistui, välissä maa vain haisi tosi mielenkiintoiselta. Lopuksi oli luoksetulo kujassa, josta Vennu suoriutui todella hienosti. Koulutkentällä tuo luoksetulo on aina tosi hyvä:). Hienosti menee Vennulla harjoituksissa ja vähän aikaa jaksaa aina keskittyäkkin, vaikka on vielä ihan vauva:). Ihan huvittaa aina välillä treeneissä, kun ollaan harjoiteltu esim. kontaktia, leikitään ja lopetetaan tehtävä ja ruetaan kuuntelemaan mitä seuraavaksi tehdään, niin Vennu istua töröttää edessä ja tapittaa silmiin. On se taitava:'D.

Tänään alkoi paikallisen agility-yhdistyksen järjestämä agilityn pentukurssi. Tänään ja huomenna koulutusta on klo. 12-14 ja kuukauden päästä sitten taas samalla tavalla. Kurssilla harjoitellaan lähinnä pennun palkkaamista ja motivointia. Lainaan kurssiohjelman tekstiä: Kurssin tärkein tavoite on löytää tekemisen ilo koiran ja ohjaajan väliseen yhteistyöhön. ...pyritään löytämään kullekkin parille sopivia keinoja parhaan mahdollisen yhteistyön saavuttamiseksi.    Tänään oli kaksi harjoitusta; ensimmäisessä vain leikittiin koiran kanssa omistajan valitsemalla lelulla. Meillä oli sellanen pitkä punottu narupötkylälelu, josta Vennu tykkää tosi paljon:). Oltiin kentällä aina yksi pari kerrallaan vuorotellen. Kurssiohjaaja katto vieressä ja antoi lisävinkkejä, mitä voisi tehdä. Toisessa harjoituksessa tämä yhdistettiin luoksetuoon. Kurssiohjaaja piti koiraa kiinni ja omistaja innosti koiraa lelulla, juoksi kauemmas ja jossain vaiheessa koira päästettiin irti ja siitä seurasi luoksetulo. Huomenna käydään ilmeisesti läpi palkitsemista, kun koiralle annetaan joku käsky, esim. "istu".

Jep, kesää odotellessa;)

-Wilma