Tänään Vennu 17 viikkoa ja 11,9kg. Ylihuomenna onkin pojalla plakkarissa jo kokonaiset neljä kuukautta! Nopeesti se aika rientää:).

1238943783_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

2.4.'09 Vennu sai nuolla raejuustopurkin....

Vennulta on lähtenyt kaksi etuhammasta! Ylärivistä kaksi keskimmäistä ja uudet pukkaa jo näkyville. Kovasti tuntuu ikenet kutiavankin, kun kaikkea pitäis saada maistella ja jotain olla koko ajan suussa. Kovasti on poika reipastunut! Koulutuskentällä tai kaupungissa kun ollaan niin Vennu on kaikkien ihmisten kaveri ja kaikki koirat pitäis päästä moikkaamaan. Ekoja kertoja kun oltiin koulutuksissa niin melkein kaikki koirat ja ihmiset oli tosi jänniä ja vähän pelottaviakin.     Vennu on myös lähes sisäsiisti:). Vahinkoja sattuu todella harvoin ja nekin johtuu yleensä siitä, ettei ihmiset ole huomannut, kun Vennu pyytää ulos. Kakkojakaan ei ole sisälle tehnyt varmaan viittäkään kertaa meillä ollessaan! Myös autoilu sujuu hienosti, eikä paha olo ole enää ollenkaan. Vennu matkustaa häkissä ja kun auton luukku ja häkin ovi saadaan auki on Vennu suurin piirtein hyppäämässä autosta itse alas! Niin kova hinku sillä aina on, koska yleensä kun autolla matkustetaan tapahtuu jotain hauskaa. Pääsiäiseksi ollaan autolla menossa Leville niin saa nähdä miten niin pitkä matka sujuu.

1238943832_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

2.4.'09 :)

Viime sunnuntaina oli sitä agilitypentukoulutusta. Aluksi oli taas nopea kierros koiran kanssa leikkimistä kentällä. Varsinaisia tehtäviä olivat istumis/paikallaolo harjoitus ja koiran ohjaamisharjoitus. Istumisharjoituksessa yksinkertaisesti käskettiin koira istumaan+palkattiin. Tätä jatkettiin yhdistämällä lyhyt paikallaolo. Vennu suoriutui loistavasti:). Läksyksi saatiin tästä osiosta paikallaolo harjoittelua. Lisäksi pitää harjoitella niin, että koira käy istumaan, kun koiran ohjaaja on vähämn kauempanakin koirasta tai poikkeavassa suunnassa koiraan nähden, esim. koiran takana. Toisessa harjoituksessa oli mukana agilityn hyppyesteet, ilman välipuomia, eli sitä varsinaista hyppyä. Ensin oli vain yksi este ja sitten kaksi vierekkäin. Ohjaajan piti ohjata koiraansa tietyllä tavalla esteiden välistä. Tosi vaikeaa oli saada omat askeleet oikein, kun piti tehdä jtn. valssiaskelia vai mitä ne nyt onkaan. Vennu oli vielä niin kauhean nopea ja minä niin hidas, että kun mukaan tuli toinenkin este, ei omat jalat ollu tarpeeksi nopeat ja Vennu alkoi roikkua mun jalassa:D. Ohjaamistakin pitää kotona harjoitella vaikka joidenkin pahvilaatikoiden kanssa.

Eilen oli alkeiskurssi ja uusi ohjaaja. Harjoiteltiin kontaktikävelyä, ohittamista samaan tyyliin kuin viimeksi ja luoksetuloa kujassa. Tällä kertaa voi sanoa, ettei mennyt ihan putkeen. Tuntui kuin Vennu olisi vasta nyt löytänyt kentällä yhden jutun, nenänsä! Vaikeaa oli harjoitella, kun pentu makasi maassa ja haisteli koko ajan hirveästi. Kontaktikävely meinasi mennä ihan plörinäksi, mutta onneksi sain edes välillä kiinnitettyä huomion ítseeni nakkien avulla. Vaikkeivat nekään kyllä aina tepsineet... No tämä luultavasti johtuu siitä, kun lumet alkaa sulaa ja sieltä alta tulee vielä paremmin kaikki maan hajut. Jospa tämä tästä helpottaa, kun lumet sulaa ja Vennu tottuu kaikkiin uusiin hajuihin. Harkkojen jälkeen ei Vennu kyllä kerennyt paljon maata jäädä haistelemaan. Menimme nimitääin vähän matkan päähän kentästä metsätielle, jossa Vennu ja labradorinnoutaja Siiri, n. 5-6kk, saivat juosta vapaana. Oli pennuilla kyllä kova meno päällä! Vennu juoksi ja paini niin hirveästi, että kyllä kelpasi sitten autossa pötkötellä:). Ensi keskiviikkona onkin TOKO esittely.

-Wilma