Ompas jäänyt taas pitkäksi aikaa blogi päivittämättä! :/ Eihän tässä edes muista mitä kaikkea on tullut tehtyä.

 

Noh aloitetaanpas näillä vähän "virallisimmilla" asioilla, eli terveystuloksilla. : ) Helmikuun tienoilla käytettiin Vennu silmätarkastuksessa sekä toisella reissulla lonkka- ja kyynärkuvissa. Samalla eläinlääkäri tsekkasi myös polvet. Tuloksia jännäiltiin aikalailla, mutta ihan suht terve koira meillä on nyt ihan paperillakin. :) Silmät ok, polvet ok, kyynärät 0/0 ja lonkat C/C. Eläinlääkärikäynnit meni Vennulla muutenkin tosi hyvin, ei pelottanut ainakaan ihan kamalasti. :)

 

 

Toukokuun alussa Vennu sai kesälookin, mikä onkin hyvä kun taas on näin lämpimät ilmat. Turkinleikkuu tuntuu Vennustakin olevan aina yhtä ihanaa. : )

 

Ennen:

8.5.2011

Jälkeen:

9.5.2011

 

9.5.2011 Ei riemulla rajaa kun turkin ajaa

 

Tässä keväällä päästiin myös ihan vakipaikalle yhteen agiryhmään! Ollaan nyt käyty kerran viikossa treenailemassa ryhmässä ja sen lisäksi muutamia omatoimitreenejä on silloin tällöin tehty. Vennu oli myös pari viikkoa sitten yhden päivän koulutuksessa äitini kanssa minun ollessani reissussa. Treeneissä on mennyt aika vaihtelevasti. Vennu nimittäin keskittyy välillä enemmän hajuihin kuin esteisiin, eikä meinaa tehdä mitään. Kotonan kun hypitään ämpäriesteitä tai tehdään mitä vaan, niin Vennun katse ei hetkeksikään irtoa ohjaajasta ja tarjoaa kaikkia tempppuja ja on ihan sairaan innokas. Kentällä tilanne sitten on toinen. Niin vähän loppujen lopuksi ollaan kuitenkin käyty, niin voi olla että Vennua vähän jännittää muut ihmiset ja koirat. Ja kyllähän se aistii varmasti minunkin hermostuneisuuden jos mietin että tekeeköhän se koira vai eikö tee. Mutta tosiaan sitten kun Vennu tekee, niin se on todella hyvä.:) Tosi hienosti seuraa ohjaajan liikettä ja irtoaa + kontaktit on ryhmänvetäjienkin mielestä tosi hyvät.;) Omatoimitreeneissä yleensä menee hyvin, kun itsekkin osaa olla rennompi, eikä muuta hälinää ole niin paljon. Jäitä hattuun vaan ja lisää treenaamaan niin kyllä tästä vielä hyvä tulee.:D

9.5.2011 Vennu treenaa kontakteja kotipihan rappusissa

Ja yrittää saada muut pelaamaan :)

 

Viime talvesta alkaen Jopilla ja Vennulla on ollut pientä kränää aina välillä. Vennu ei vissiin ole oikein varma onko Jopin ylä vai alapuolella laumassa ja vähän pelkääkin Jopia. Pojat on muutaman kerran ottanut yhteen ja joka kerta sen on aloittanut Vennu, joka peloissaan sitten hyökkää Jopiin kiinni. Tilanteen jälkeen Jopi unohtaa koko jutun saman tien ja on kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan, mutta Vennulle tilanne jää päälle pitkäksi aikaa eikä se meinaa millään rauhoittua. Jopi ei edes koskaan käyttäydy Vennua kohtaan mitenkään uhkaavasti niin tämä Vennun käytöksen perimmäinen syy on jäänyt kaikille vähän epäselväksi.:/ Toisaalta joka tilanteessa on mukana ollut ihminen, joka on komentanut Jopia tms, jolloin Vennu on saanut vielä lisäkimmoketta. Tästä syystä ei voidakkaan esimerkiksi pihalla olla koko perhe samaan aikaan, ettei koirille tule keskenään mitään kähinää. Sisällä voidaan olla yleensä kaikki samoissa tiloissa yhtäaikaa, eikä pojilla ole mitään ongelmaa ulkonakaan, jos ei ole ihmisiä säheltämässä.

Onneksi Vennulla ei ole ikinä ollut mitään ongelmia muiden koirien tai ihmisten kanssa. Laumajärjestys on vain nyt jäänyt vähän epäselväksi. Jopille ja Vennulle on kuitenkin selvää että Sampo on pomo, eikä sitä kyseenalaisteta. Jopi ei varmaan vain ole koskaan näyttänyt Vennulle kunnolla sitä kaapin paikkaa. Saa nähdä mitä tästä nyt tulee.

Molemmilla hoffeilla olikin muuten synttärit ihan tässä taannoin. Jopi täytti kesäkuun alussa yhdeksän vuotta ja Sampo jo hurjat 11 vuotta! Jopilla ei ikä vielä paina, mutta Samposta on tullut jo todella vanha ja raihnainen. Tälläiset kuumat kesäpäivät varsinkin on vanhukselle aika rankkoja.:/  Sampolla on myös ollut nyt joitain vuosia sa-tauti ja muutenkin meinaa paikat välillä kipeytyä. Toivottavasti nyt vain pysyisi kunnossa.

9.5.2011 Sampo-pappa 11v

7.5.2011

Muuta ihmeellistä tänne ei oikeastaan kuulukkaan. Ihanaa kun vihdoin tuli kesä, eikä tarvitse tehdä mitään jos ei jaksa. ;) Jos vaikka Vennukin pääsisi aloittelemaan kohta uimakautta. : )

 

-Wilma