Nyt onkin viime päivityksestä kulunut pitkä aika! Tässä nyt vähän kuulumisia:

Vennun kanssa käytiin tosiaan vappuna toisessa mätsärissä vähän harjoittelemassa. Sininen nauha saatiin. Helatorstaina käytiin myös ensimmäisissä pentunäyttelyissä.

5-7kk 1/2 kp Pu3

Mittasuhteiltaan erinomainen, sukupuolenleimaltaan selvä urospentu, jolla oikean mallinen lupaava pää, hyvä ilme ja korvat, sopiva kaula, tasapainoiset kulmaukset, lupaava runko, sujuvat liikkeet mutta vielä kapea takaa, lupaava turkki ja hyvä luonne.

Tuomarina Reia Leikola-Walden.

Vennun pentukurssi loppui muutama viikko sitten. Viimeisissä harjoituksissa meillä oli möllikoe! Huonon ja sateisen ilman vuoksi koirakoita oli paikalla vain kolme. Meillä oli viisi rastia joilla oli erilaisia tehtäviä. Nouto, paikallaolo, luoksetulo, seuraaminen ja yksi yhteistehtävä. Nouto meni ihan hyvin. Vennun kanssa ei oltu oltu edellisviikolla harjoituksissa kun sitä oli treenattu, eikä Vennu aluksi meinannut ottaa damia suuhun. Mutta kyllä se sitä kantoi ja antoi minulle, kun vain ensin älysi mitä tehdä. Paikallaolokin sujui hienosti toisella yrittämällä. Meidän harmiksemme vain samaan aikaan juoksi ympärillämme maastossa kymmeniä nuoria suunnistajia, jonka takia ei meinannut Vennu jaksaa keskittyä... Seuraaminen sujui ihan hienosti. Hankaluukisia ilmeni kun koira piti laskea vapaaksi... Vennu päätti että suunnistajien mukana juokseminen on paljon mukavampaa kuin seuraaminen! Siinä sitten metsästettiinkin Vennua 10 minuuttia ennen kuin saatiin kiinni.. No Vennulla oli mukavaa .Kieli ulkona Luoksetulo meni todella hyvin. Yhteistehtävänä oli seuraaminen ympyrässä. Kun kurssiohjaaja sanoo "seis" pitää pysähtyä ja se koira, joka istuu viimeisenä putoaa. No meille Vennun kanssa koitti ensimmäisenä lähtö.  Oltiin sentään koko kurssin kolmanneksi parhaita ja saatiin herkkuja ja mustin&mirrin alennuskuponki lahjaksi! : D

Vennu on käynyt äidin kanssa joka tiistai TOKOn palkkakurssilla. Siellä harjoitellaan naksutinkoulutusta ja palkkausasioita. Itsekkin ajattelin joku kerta mennä mukaan katsomaan. Kuulemma tosi taitava Vennu on. : )

Vennu sai kesäloman kunniaksi uuden lookin! Ajeltiin 30.5. Tampereelle Hannan luo turkinleikkuuseen. Samalla reissulla nähtiin myös velipoika Peetua, joka oli hoidossa Mingon ja Viivin ilona.Nauru Tosi kivaa oli nähdä kaikkia! Vennu antoi ajella itsensä ihan hienosti. Vähän päätä ajaessa ja muutaman muun kerran rupesi pyristelemään, mutta kyllä sieltä turkin alta koira esiin saatiin. Näyttää ihan eri koiralta, mutta ei nuo tavat ole miksikään muuttunut. Silmään vaan näyttää jo niin isolta koiralta. Vennu punnittiinkin tuossa yksi päivä. Ikää silloin tasan 6kk ja painoa 17,7kg! On se kyllä jo aika iso!

Vauhtia kaverissa kyllä piisaa! Tunnin metsälenkinkin jälkeen jaksaa Vennu vielä touhottaa kun talon vanhukset, Sampo ja Jopi, ovat jo ihan puhki. Poika viihtyy ulkona todella hyvin. Edelleenkin niin hyvin, että ei meinaa aina tulla luokse ja antaa kiinni, ettei vaan joutuisi sisälle. Iloinen ja reipas otus kyllä on. : )

 

Kuvia tulossa myöhemmin. Kone ei suostu nyt yhteistyöhön, eikä tuo kuvia kamerasta.

-Wilma