Vennu juhlisti 1-vuotis syntymäpäiväänsä 4.12! Siitä onkin tullut jo iso poika! Onnittelut kaikille sisaruksille, pusuja Viiville ja Romille, sekä suuret kiitokset Päiville ja Hannalle ! :) Ihana koira tuo Venneli on. :)

Hui kun on taas pitkä aika mennyt viime päivityksistä. On ollut kaikennäköisiä koulukiireitä ja menoja :s Nyt ollaan minä ja äiti oltu kotona monta päivää sairastamassa. Onneksi alkaa jo paremman puolella olla ja hyvä, että sairastuttiin vasta tuon messukeskuksen reissun jälkeen. (: Nyt onkin hyvin aikaa vähän päivitellä tätäkin. Mistähän sitä aloittaisi?

Vennun kanssa ollaan kolmet näyttelyt nyt käyty. Hyvinkäällä oltiin 25.10. erkkarissa. Ei mennyt oikein putkeen.. Vennun hihna oli sen verran löysällä, että kun poika lähti peruuttamaan tuomaria karkuun ja nykäisi päätään, pääsi Vennu remmistä ja rupesi juoksentelemaan kehässä... tähän vielä lisätään se, ettei Vennu edelleenkään oikein halua tulla kiinniotetuksi. Onneksi ei lähtenyt muihin kehiin riehumaan vaan kävi vähän yleisöä haistelemassa, tuomaria haukkumassa ja meni sitten äidin luo. Kotiinviemisinä saatiin HYL. Arvostelu on espanjaksi, eikä kovin selvällä käsialalla.

Vennu hakee tuomaria leikkiin...Kuva (c) Sami Osenius.

Vennu äitin sylissä ;)

Suloinen velipoika Rino oli myös näyttelyssä Hyvinkäällä. (:

Ei siinä sitten mitään, paljon vaan piti antaa ihmisten räplätä Vennua. Aika yllättävää oli kyllä tuo käytös näyttelyssä, sillä Vennu ei ole lähes ketään ihmistä pelännyt. Aina ollut niin reipas. Siellä kuitenkin paineistui aika paljon. Kai se on vähän tuo ikä ja se kumiseva halli. Mikä lie. Ensi vuonna sitten paremmalla onnella. ;)

Viime viikonloppuna 12.12. ja 13.12. oltiin messukeskuksessa V-09 ja PMV-09 näyttelyissä. Silloin menikin jo paljon paremmin. (: Vennu oli niin hieno poika, että sai oikein ihalijoita. ;) Eräs pariskunta tuli jututtamaan, kyselemään rodusta ja ihastelemaan Vennua. Vennu oli onnessaan kun oli niin monta rapsuttelijaa. ;D Sekä lauantaina, että sunnuntaina saatiin EH ja ihan hyvät arvostelut. Liikkeistä rokotettiin. Lauantaina oli tuomarina Carlos Fernandez Renau Espanjasta. Arvostelu;

Big masculine dog, could be a little more compact all over. Rear action must be much better to improve his movement. Otherwise he is typy enough.

Vennu ja Riitta

Sunnuntaille oli tuomarin vaihdos ja tuomarina toimi virolainen Vera Smirnova. Arvostelu;

Hyvä tyyppi. Vahva pää, hyvä ylälinja, tilava rintakehä, hieman etuasentoiset lavat. Voimakkaat takakulmaukset. Liikkeet voisi olla tehokkaammat.

Vennu ja minä sunnuntaina. Kuva (c) Sami Osenius.

Vennu oli lauantaina näyttelypaikalla aluksi vähän rauhaton, mutta tottui pian. Sunnuntaina ei ollut minkänlaista ongelmaa ja Vennu heilutti tuomarillekkin häntää. ;) Kuvista vasta huomasin että seisotin Vennua sunnuntaina kyllä aika huonosti, etujalat oli ihan sojossa eteenpäin. :o Näyttelyistä lähti kotiin myös onnellisten omistajien ja erittäin väsyneen koiran mukana kaikennäköistä tavaraa. Vennu sai uuden hienon puolikuristavan nahkapannan, luita, trimmerin terän ja joustavan remmin. Olen käynyt Vennun kanssa silloin tällöin juoksulenkillä ja ajateltiin, että semmoinen hihna, jossa on joustava osa olisi koirallekkin mukavempi. Vennulle pitäisi ostaa valjaat ja jonkinlainen takki. Pojalta lähtee nimittäin karvat jo hyvässä lykyssä ennen joulua. Ensiksi katsellaan vähän miten hurjiksi nämä pakkaset menevät. Nyt on jo terä ostettu, enää puuttuu kone. Tällä kertaa eräs tuttumme tulee Vennun ajamaan. Ihan mukava on tuosta turkista päästä eroon. Aika huonossa kunnossa alkaa jo olla, eikä se varsinkaan nuoska keleillä hirveän käytännöllinen ole ;) ;

10.11.09 Vennu ja jo hieman sulaneet paakkujalat.

10.11.09 On se aika symppis. (:

Rupesi kyllä messarissakin ärsyttämään tuo kamera. Pitäisi kai itse kunnolla perehtyä sen käyttöön, että saisi kunnon kuvia. Vielä vaikeammaksi kuvaamisen tekee tuo koiran väri. :D Kuvi kun otti niin kaikki muut koirat tarkentuvat oikein hyvin, mutta tuo meidän mustuainen on vain musta pläntti, epätarkka ja pelkkä möykky. Voivoi:) Onneksi sentään sellaisiakin ihmisiä, joilta tuo kuvaus onnistuu.

Vennu on tutustunut tähän teknologian ihmeelliseen maailmaan muutenkin, kuin olemalla kuvattavana. Vennu tykkää katsoa televisiota. ;) Ehdoton lemppari on Avara luonto. Vennu istuu aina telkkarin edessä ja varsinkin jos näkyy lintuja tuijottaa Poika ruutua erittäin intensiivisesti. Kerran ohjelmassa tuli lintuparvi kameraa päin ja Vennu peruutti hirmu vauhdilla taaksepäin. Luuli raukkaparka, että linnut tulevat päälle. :D Se on aika hauskan näköistä kun koira istuu olohuoneen matolla ja tuijottaa tv-ruutua, käy välillä nuuskimassa sitä, haukkuu sille ja tulee taas istumaan ja katsomaan. Höpsö koira. :)

Tänään oltiin Vennun ja Sampon kanssa tuossa pihalla ja tuli aika suuri määrä kuvia otettua. Tosi kiva oli kuvailla kun oli valoisaa. On vähän kuvailut nyt jäänyt vähemmälle, kun aina kun lähtee kouluun on pimeää ja kun sieltä tulee on taas pimeää. Kaikki valoisan aika ollaan koulussa eikä tuosta mustasta karvakasasta saa minkäänlaisia kuvia hämärässä. Tässä nyt sitten aivan tuoreita kuvia 17.12.09 ;

Ensimmäisenä kuvaan pääsi Sampo (:

Turpa ihan huurussa ;D

"Nami!"

Pallomies (=

Ja vielä sivuprofiili.

Lopuksi kuvasarja liittyen lausahdukseen: "Vennu, istu! Sen aikaa maltat, että saan kuvan otettua."

Ei tässä mitään muuta ihmeellistä, päivityksiä taas kun keretään. Mukavaa joulun odotusta!

T: Wilma ja Vennu